Over het algemeen zijn de meningen over het laten van scheten in het bijzijn van anderen hetzelfde: zoiets is niet netjes, dat hoort niet, dat doe je niet! Klaar punt uit!

Toen je nog een baby was kon je alles doen en laten wat je wilde maar sinds je naar school moest werd je andere normen en waarden bijgebracht. Of je nou wilde of niet.
Dit heeft tot gevolg dat we nu met elkaar een redelijk beperkt ingehouden gedrag vertonen omdat we weten dat we ons niet meer alles kunnen permitteren omdat er consequenties aan verbonden zijn. Jammer maar helaas.

Dat geldt onder andere voor het laten van scheten, ruften of winden. Dat doe je in jouw privéleven wel maar in het bijzijn van anderen niet. Maar wat blijkt inmiddels; het is ongezond om die ‘gassen’ op te houden. Je kan er onder andere krampen van krijgen, hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen. Kortom, gas geven dus! En wat blijkt er bovendien? De windjes van jouw zijn ook nog een keer voor anderen gezond! Dus…. uien, broccoli, bruinen bonen en kikkererwten en linzen eten! Het voordeel van zo’n dieet is ook dat je minder tot geen vlees meer wenst want het is smaakvol en vullend tegelijkertijd.

Maar wat moet je doen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe partner en zo’n 30 ruften per dag laat? (dat doet trouwens de gemiddelde westerling) Hou jij je in en ga je regelmatig even naar buiten, naar de plee of een andere kamer of knal je die scheet van een luchtbel jouw onderbroek/slip in? Wanneer je kiest voor de laatste optie kan je er wel van uitgaan dat de kaarten direct geschud zijn, wat voor vlees ze in de kuip hebben en hoe de vork in de steel zit. Of kies je er voor om de vermoorde onschuld te spelen en kijk je verbaasd de andere kant op, begin je een gesprek over het miezerige weer en doe je alsof je niets gehoord en geroken hebt?

Hoe dan ook, af en toe en scheet van een ander ruiken, opsnuiven, zou onder meer de kans op hartaanvallen, beroertes en dementie verkleinen. En wie wil dat nou niet? Dus…… knallen maar!