Sinds ik recentelijk kenbaar heb gemaakt dat er een nieuw project van mij online zal gaan ervaar ik deze keer meer commentaar dan bij www.zondermuziek.nl.
Over het algemeen was de reactie toen zo in de sfeer van: dat heeft geen zin, zo is het nu eenmaal, daar moet je maar aan wennen, zonde van jouw energie en meerdere opmerkingen van deze strekking. Menigeen was echter verbaasd dat de site in de media zo veel aandacht kreeg en door velen op Facebook werd gedeeld.
Ondertussen ben ik nog steeds verheugd dat de ‘kaart van Nederland’ voor een groot deel volstaat met pionnen.

Maar nu mijn project: zonder vlees en vis.
Dit is niet zomaar wat informatie over horecagelegenheden maar het gaat over vlees en vis. Oftewel het gaat over emotie want dat is eten en drinken. En aangezien we dagelijks meerdere keren voedsel tot ons nemen ervaren  mensen mijn initiatief als een persoonlijk appel op hun eetgewoonten. En dat willen sommigen niet want ze bepalen zelf wel wat ze eten of drinken en daar zijn mijn suggesties of vragen vaak niet gewenst. Althans, dat vermoed ik want ik ben geen deskundige. Ik constateer slechts wat ‘jeuk’ ten opzichte van zondermuziek.nl. Maar, dat zal mij verder een worst wezen want ik krijg inmiddels steeds meer lol in deze site en mijn ontdekking in de wereld van vlees en vis. Zelf ben ik trouwens een flexevegetariër maar kies  mijn vlees en vis zorgvuldig uit. Bij voorkeur koop ik mijn vlees bij twee bd-zorgboerderijen in Noord-Holland waar ik met mijn leerlingen werk en wat vis betreft kijk ik of de vis wel ‘verantwoord’ is dus of er een keurmerk bij staat zoals: goede vis.
Maar mijn eigen vegetarisch gerechten mogen er ook zijn en spoedig zullen deze op de site te zien zijn in de vorm van
video’s.