RESTAURANTS ZÓNDER VLEES EN VIS

Op deze site kan je in 1 oogopslag zien waar restaurants zijn zonder vlees en/of vis gerechten

Minder vlees en/of vis willen eten wordt populairder. Velen kiezen ervoor om vegetarisch te gaan eten. Dat houdt in dat je geen vlees, vis of schaaldieren eet.
Mensen worden vegetariër om uiteenlopende redenen zoals dierenleed, gezondheid, milieu of geloof.
Er bestaan veel verschillende vormen van vegetarisch eten, zoals semivegetarisch (
soms wel) , flexitarisch (vaak niet) of veganistisch.
Wat iemand wel of niet voor voedsel eet staat in de tabel hieronder.
Uiteraard nog meer vormen van ‘dierloos’ eten en consumeren.

Op deze site houd ik me bezig met het verzamelen van locaties van restaurants in Nederland waar jij dus terecht kunt wanneer je geen vlees/vis wilt eten.
Daarnaast zijn er video’s te zien waar ik mijn kookkunsten laat zien.
Succes ermee en eet smakelijk!

Eerst even 10 redenen waarom we vlees of vis (vaker) zouden moeten laten staan.

  1. Minder dierenleed  (in Nederland ongeveer 400.000 dieren/dag)
  2. Minder uitstoot broeikasgassen
  3. Minder boskap (om plaats te tropisch oerwoud gekapt maken voor sojaplantages
  4. Meer eten voor mensen ( 1 kilo vlees ‘kost’ tussen de 2-25 kilo voer)
  5. Minder milieuvervuiling (het Nederlandse landschap verzuurt en zorgt ervoor dat planten- en insectensoorten verdwijnen)
  6. Minder waterverbruik
  7. Gezonder blijven (daar zijn de meningen over verdeeld dus daar geef ik geen mening over)
  8. Minder overbevissing (80% van de geconsumeerde vissoorten worden met uitsterven bedreigd)
  9. Minder resistente bacteriën (dieren in de vee-industrie krijgen veel antibiotica)
  10. Voorkom dierziekten bij mensen (Nederland is een klein landje maar we houden wel extreem veel dieren. Geregeld duiken er besmettelijke dierziekten op)
Wie is wat?VleesVisEiZuivel
VeganistNeeNeeNeeNee
(lacto-ovo-)VegetariërNeeNeeJaJa
Ovo-vegetarierNeeNeeJaNee
Lacto-vegetariërNeeNeeNeeJa
PescotariërNeeJaJaJa